ОТЛОЖЕНО ЮЛСКО УТРО
Пак очерта се седмица без край.
И – смачкали надежди илюзорни,
край мене всички ревнаха „Джулай!”,
а след „Джулай”-я туриха и „Морнинг”.
А слънчицето сипеше сребро
и шепи злато върху плажа спитен.
Честито, братя! – ЧЕЗ, Енерго Про
със „Джулай Морнинг” вдигнаха цените.
Молитвено издигнахме ръце –
но за какво се молехме, не знаем.
Ще друснем, ако трябва, и хорце! –
пред МВФ за нов валутен заем.
Но бай Иван поклащаше глава –
не вярваше на изгрева цикламен.
И как властта се кефи на това,
че пеем, вместо сопите да хванем.
Щом премиерът стане призори,
и ни обмисля нови Камасутри.
Честит „Джулай”, братлета и сестри!
А „Морнингът” отлага се за утре.
© Валери Станков Всички права запазени