Клепач за прикритие: прозиращ, топъл, мембранно лек,
а как затваря всичко и мен... Херметически.
Без площадът да спре за миг, без гълъбите да олекнат.
Силует и агорафобен чадър - правят сянка, късат се.
-------------------
Отломки от релса -
с тях декорираш тортата с двете фигурки:
защото винаги ще се обичат,
защото винаги ще са заедно,
и ако са заедно, ще е сладко,
защото няма да дерайлират...
Но сватба няма да има.
--------------------
Трамвайна спирка, късен час:
дрипи на клошар и вестници.
Разпилени цяло стадо
найлонови торбички съскат.
Зимно. Никакво. Какво оставяме
след себе си?
Само аромат на дим...
след нас се носи като траурен шал.
Декември '08
© Деймиън Всички права запазени
всички сме агорафобни същества, малко или много, някои повече от други. благодаря за коментарите... радвам се, че всеки е открил по малко от себе си в глупостите ми :/