Когато истината е облечена в лъжи
напук на тях, остава си пак гола.
Единствено за слепотата ни тъжи -
Наивници, уви, сме всички хора.
Е, има и логични изключения,
но те остават си световно малцинство,
а другите са в ролята на слепия -
Пълнеж ангро на овче общество.
А пък лъжата, като змийска кожа,
удобно ни обвива, по калъп.
Змията знае как да ни дели от Бога,
и вярва й човекът... за пореден път...
13.01.2024.
© Георги Каменов Всички права запазени