Сънувах
пламък, там...
... високо в небето,
как движеше се
търпеливо
и с небесна светлина
рисуваше
щастливи хора,
гледайки се
влюбено...
... Сънувах
рибки, там...
... дълбоко в морето
как плуваха
трептящо
и с красивите хриле
танцуваха
със свежи мисли,
случили се
в ежедневието...
... Сънувах,
как разхождах
погледа си
на сияещите ми очи
там...
... в тази красота...
... Сънувах,
че не се събудих
в деня...
денят,
отишъл си,
преди да е дошъл.
И уморена
от съня,
тъгуващо
повярвах, че отново
ще заспя!
© Славка Всички права запазени
Поете, благодаря! Уютен на теб да бъде денят!