6.07.2011 г., 22:11 ч.

Отпътуване - част седма 

  Поезия
480 0 0

 

Потегля влакът, бавно се смалява,

Засилва ход, лети неуловим

И там, в далечината, се стопява.

Едничка като спомен плах остава

Извиваща се струйка дим.

 

Две бели релси – две ръце прострени

Към приказни далечни светове

И глъхнещата влакова сирена

Нашепват ми с омайни гласове

 

Една невероятна епопея –

Легенда за отдавна минал век,

За палавата малка морска фея,

Обикнала човек.

© Георги Белев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??