Огледалото гледаше любопитно,
но, безучастно...
тя направи опит да се скрие,
за да не изпита същата болка като нея, (от която се срамуваше)
но то не пожела да се предпази и продължи...
... бе тъжна, но не отчаяна,
само малко сама...
всъщност имаше нужда от това (да бъде сама), за да размисли...
... красотата си бе раздала
на балоните, летящи в парка,
добротата, в клоните на дърветата,
които я ухажваха, за една милувка,
желанията в алеите, които не забравиха да я следват...
и бе щастлива, но ограбена...
... нейната сутрин (появи се в образа на съвест),
не забрави да ù припомни, че имаше смисъл от нейното раздаване...
покани я да прекарат времето заедно...
и тя се съгласи...
... сподели своите преживявания, но се почувства зле от това, че ù бе
свидно...
... огледалото продължаваше да гледа, (макар и глухо, имаше очи),
прецени, че разстоянието не е оправдание за бездушност
и поиска да се отрази в нея,
за да сподели празнотата си...
... а душата, осъзнала егоизма като нежелание,
позволи му да се влее.
© Славка Всички права запазени