Пак е 19-ти февруари, Апостоле
Затуй пред паметника ти
сега стоим
със свито от болка сърце.
Дошли сме
да ти се поклоним,
да докоснем
лика ти с ръце.
Дълбок поклон
да ти направим
за твоята борба,
цветя да ти оставим
за извоюваната свобода.
Времето е както преди...
и то сякаш плаче,
летят снежинки
като сълзи
около твоя гроб, юначе!
Поклон! Дълбок поклон!
© Никола Яндов Всички права запазени