Пак е лято
с боси крачета
и къдрици от морски вълни.
Топли и слънчеви дните
галят от всички страни,
чайки прелитащи,
гларуси влюбени
сред тълпи чужденци.
Пак е лято
в прохладните наши гори,
щурче тихичко свири,
светулка на двора лети.
Бързо минават календарните дни.
© Василка Ябанджиева Всички права запазени