Ще се разпръсна на парчета -
разнесена от вятъра ще бъда,
като листата ще съм лека
и над света ще потанцувам.
През светлината ще премина -
съвсем невидима прашинка,
ще мога слънцето да пипна -
отблизо в него ще надникна.
Накрая пак ще се споя -
събрала всички красоти,
понесла в себе си мечти...
© Теодора Петрова Всички права запазени