Как ти е писнало! Всичко нагарча ти.
Виното - вкиснало. Уж от глухарчета.
И благородни сме, но сме изпушили,
толкова сродните... Виж... Се издушили.
Липсва ти милото, просто човешкото
и на бесилото качват те грешките.
А епикризата: Трудна за бесене
вдига ти мизата... Палачът бесен е.
Дайте ми виното! И най- горчивото,
като подминете, де ли отивате?
Колко на палачи съм вече излъгала...
Пегасът, значи, пасе си зад ъгъла
© Надежда Ангелова Всички права запазени