Гръмотевица събуди земята.
Капчукът оживя за миг
и през гърлото остаряло и грачещо
потече река от сълзи.
В светкавица блесна небето
и светът за миг ослепя.
Стана наоколо черно-бяло зловещо.
Аз почувствах в очите сълза.
© Галина Георгиева Всички права запазени