Пеперудено сърце
Във тих и тъжно странен ден
вълните на живота те изхвърлят
на нечий бряг - печален и студен -
във самотата щастие да търсиш.
Разрухата изпълва твоето съзнание,
оставаш сам и мрачен, и злочест,
остава да разгърнеш скритото послание
и силата на мисълта да разбереш.
Във странни бури и неясни очертания
откриваш в себе си стремежа за живот,
излюпваш се и с пеперудените пламъци
разрухата в крила подреждаш - със любов.
Изчезва какавидената ти обвивка -
отлиташ днес към нови брегове
и хората даряваш със лазурната усмивка
на пеперуденото си сърце.
© Сис Всички права запазени
Прекрасно е!!!