Подгонена
се втурна песента,
разсипана,
като торба стотинки,
по тротоара.
А вечерта
събра ги в шепа
и с тъгата
на привит клошар
в акордеона
пръст
прокарат.
Уеднакви
представите за другост.
На лятото в шалварите
прибра
смутените усмивки.
Една ръка,
протегната,
във канчето събра
учудване,
примесено с въздишки.
© Павлина Гатева Всички права запазени