Значимото е в малките неща.
Една малка пеперудка с белички крилца
ни напомня за деня,
когато, пърхащи и чисти, жадуващи за свобода,
бяхме с теб деца.
Едно кокиче сред снежна планина
бори се с надежда да приветства пролетта.
Една чешмичка с бистричка вода,
построена от човек, който вече е на прах,
ненадписана ни с дата, нито с неговите имена,
ни показва, че в студения ни свят има добрина.
Това е песента, песента на вечността във малките неща.
© Ани Всички права запазени