18.10.2024 г., 9:45 ч.

Пешо (по Робърт Бърнс) 

  Поезия » Хумористична
89 0 0

Кой ли чука? - казах аз.

Отвори, бе - каза Пешо.

Ще те отрежа аз от ряз!

Пука ми - каза ми Пешо.

 

Няма поркане у нас!

Има - каза Пешо.

А бе, бягай си у вас!

Нося - каза Пешо.

 

К'во ще правим с теб тогаз?

Густо - каза Пешо.

Имам само китка праз.

Стига - каза Пешо.

 

Дали да отворя аз?

Отвори! - ми каза Пешо.

Ще се наплющим завчас!

Те това е! - каза Пешо.

 

 

Двамата не сме във час!

Вярно - каза Пешо.

Но, ще лашкаме във нас.

До утре - каза Пешо.

© Георги Янков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??