21.06.2024 г., 20:19 ч.

Песничка за влюбените мравки 

  Поезия
258 4 2

ПЕСНИЧКА ЗА ВЛЮБЕНИТЕ МРАВКИ

 

... по спуканите мои керемиди си тропа тихо варненският дъжд,

ела при мен, любима? – и ще видиш, отвсякъде погледнато, съм мъж,

стиши се под несръчната ми ласка? – да чезна във очите ти добри,

да те обичам – гола и прекрасна! – додето слънцето се зазори,

в таванчето ми – малка звездна ниша, в което ще те жаждам до живот,

 

Вселената над нас красиво диша! – и Времето забавя своя ход,

да полетя по топлите ти хълми – едно момче с хвърчилце от мечти.

Дори над нас да падат гръм и мълнии, дано при мене Бог те приюти,

и кротко – върху двете ни възглавки, да рошна с Обич твоите коси –

в световното мравуняче – две мравки, които Бог е слязъл да спаси!

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??