ПЕТИЯТ ЕЛЕМЕНТ
Аз копнея отдавна да съмне,
и не искам да бъда излишна.
Диря изход в безкрайното тъмно,
от студа и душевната киша.
Ако думите трябва да нищя
и да диря подтекст или тема,
по-добре не обещавай нищо.
Не е заем любовта – да се взема.
Тя едва ли пристига напусто.
Любовта е вибрация свише.
Да обичаш е просто изкуство.
Може би този миг си пропуснал –
най-красивия химн да напишеш –
как напролет жребчета препускат...
© Валентина Йотова Всички права запазени