14.09.2024 г., 17:40 ч.

Пианистката 

  Поезия » Любовна, Философска
31 1 0

                                  Пианистката

 

 

Тя е мила, нежна и красива жена,

елегантна с красива рокля на цветя.

Сяда зад пианото и отмята своята коса

и нежните и пръсти танцуват сега!

 

Звучат мелодии различни от някога,

изпълнени с чувство от красивата жена.

Те напомнят ни за Живота и за Любовта,

има в мелодията много радост и тъга!

 

Черно и бяло, това са цветовете в живота,

клавишите на пианото са в тези цветове.

И сякаш играят и върху тях пръстите,

една игра с мелодията, уловени мигове!

 

И когато има в душата и радост и тъга,

тя сяда зад пианото с красива усмивка.

То е нейното спасение и тя музиката,

излиза от пръстите и, от нейната душа!

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??