Под пръстите клавишите рисуват
на музиката прелестния танц
и оживяват образи и чувства.
Любов без думи, хваната в каданс.
Тя никога не приближи напълно,
заставаше на прага грациозно,
и слушаше как нотите покълват
в изящно Espagnol capricciozo.
А той не смееше да я погледне.
Коя бе тази тайствена жена
така и не попита. До последно
дори и името й не узна.
Той свиреше. Последният акорд
удари се в тавана и увисна.
Пианото замлъкна – чер декор.
Дали ще си щастлив от теб зависи.
© Nina Sarieva Всички права запазени