Лятото
зад хоризонта се търкулна,
морето помръкна,
брегът опустя.
От северняка придружена,
през прозореца надникна
есента.
На оскъдни слънчеви лъчи
хризантеми се усмихват,
ронят дървета
позлатени листа.
Щурците немеят
в тревата посърнала,
сиротеят птичи гнезда.
С мокри пръсти
по вятърните струни
тихо пицикато
засвири дъжда…
© Ласка Александрова Всички права запазени