Писмо
Когато шепнеш ми зад ъгъла
и чувам ехо във съня си,
сънувам старци, татко,
теб сънувам в бяло.
Когато прегръщаше сина си,
твое подобие завинаги изцяло,
по - готов за тоз живот - едва ли,
едва ли и господ тъй ще да ме извая.
Когато говореше ми в притчи
и показваше на малкия човек света,
обличаше живота някак странно в грижи,
после сваляше му дрипите и се смяхме от душа.
Зад теб вървях уверено щастливо,
тъй как никога не ще следвам друг,
за едно дете не ще останеш минало,
обичам те, целувам те и ти благодаря.
© Слав Петров Всички права запазени