Скъпи Дядо Коледа,
Голяма съм, но все мечтая
и искам да си пожелая,
да съм онази катурната
капчица малка от урната,
от надежда възникнала,
с крила на щастие литнала.
Често, Дядо, копнея
да се превърна във фея
и с добрата магия
болка и страх да изтрия.
Тогава не ще се тревожа,
усмивки на всички ще сложа.
Моля те, Дядо, подари ми мечтата,
за да стопявам с нея тъгата.
Е.И.
© Елена Всички права запазени