Писмо на Малкия Самотник
до Дядо Коледа
Мили Дядо,
пише ти една сирота,
подхвърлен или даден
в дом за деца.
Не съм продаден
като други
за черпак храна
от майка невръстна
в чужда страна,
но с чужди дрехи
съм облечен,
облечен и обут
и пак ми е студено.
Сякаш съм, Дядо, съблечен
без топлината
на майчиния скут.
Мили Дядо,
от света децата
сигурно изпратили
са си писмата
да им изпълниш
желания различни -
големи, малки
и прилични.
И аз ти пиша
за една мечта,
да я сбъднеш, Дядо,
веднага!
Вест някаква изпрати ми
или направо доведи ми
татко и майка
край коледната елха!
Да съм и аз, Дядо,
със семейство в нощта!
Подпис: Малкият Самотник
© Никола Яндов Всички права запазени