ПИСМО ОТ АДА
… защото Господ каза, че не съм достоен да отида на небето,
ще се напъхам в Ада – таласъм! – ще седна до казана връз кюмбето,
ще хвърлям цял ден в огъня дръвца под грешниците – шепа живи мощи,
в неделя ще ви пращам писъмца! – e-mail-и в електронните ви пощи,
ще ви разказвам – топличко е тук! – не е като във Райските поляни,
със Сатаната пием си – напук! – един до друг – сархоши най-отбрани,
жарта ще рушкам с кривия ръжен – и, ако някой въглен ме опари,
ще бъде първа радост някой ден? – да вдигна в Ада Божии олтари! –
Ако случайно слезе някой брат, да си го милна! – с топлите си шепи.
Светът е разделен на Рай – и Ад. А аз помежду тях съм шепа пепел.
5 септемврий 2023 г.
гр. Варна, 19, 30 ч.
© Валери Станков Всички права запазени
Това Господ в последния момент ще реши.
Поздрави за стихотворението, морско момче! Честит празник! Бъди благословен!