ПИСНА МИ, БОЖЕ!
… моля те, Боже? – когато се сбъдне в Рая и моят последен живот,
някъде там – в небесата отвъдни, цял ден да хвъркам на автопилот,
малка светулка – продупчила мрака, птица, пронизала синята вис,
писна ми вече два века да чакам, Господи, Ти да ме викнеш на бис!
Да съм къртиче в из рохки дъбрави или пък славей в бездънни гори.
Този свят нека за мен да забрави, все пак, не съм му длъжник със пари.
С цялата нежност – и в тихия ужас! – да си изчезна от белия свят,
Господи, вярно до гроб ще ти служа, Ти си ми най-съкровеният брат!
Литвам към теб и ти вярвам – и зная! – в някой далечно отвъден живот,
щом ми отвориш порталите в Рая, аз ще ти кацна на автопилот.
26 октомврий 2023 г.
гр. Варна, 19, 00 ч.
© Валери Станков Всички права запазени