ПЛАЖ, ОКТОМВРИЙ И МОРЕ
Барче. Масичка за двама.
Плаж. Октомврий. И море.
Малка водка. Двеста грама.
Ти – във рокля на каре.
Хензел до сестра си Гретел.
Върху варненския бряг.
Мрак. И келнер недискретен.
С фрак. Обувки мачкан лак.
Барман. Портиер оклюман.
И оскъдният play-лист.
Малко Моцарт. Григ. И Шуман.
Подир него – Ференц Лист.
Гларуси. И водорасли.
Дъх на сол. Вода. И йод.
Двама влюбени. Прекрасни.
В късичкия наш живот.
Вятър в русата ти свила.
В роклята ти на каре.
Сметката. И – сбогом, мила.
Плаж. Октомврий. И море.
© Валери Станков Всички права запазени