8.02.2015 г., 0:03 ч.

Пламнала звезда 

  Поезия » Философска
282 0 1

Пламнала звезда

 

Изгряла сред слънца и звездопади,
пулсира в тебе пламнала звезда
и грееш като лъч над тъмни клади
с изтръгната от мрака светлина.


Предавана, отричана, в забрава,
разпъвана на кръст за любовта,
през много вихри мина оттогава
сред тази непреклонна тишина.

 

Душата ти е вечно лъчезарна
в добри и в безпощадни времена,
докрай на себе си оставаш вярна:
Докрай! И с вдигната глава!

 

Лъчиста

© ЛЪЧИСТА Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Поради някаква причина, очите ми се напълниха със сълзи. Толкова красиво...
Предложения
: ??:??