Платих цената
Откупих си парченце от Земя,
в която само обич съществува
и знам, че всичко има си цена,
но този свят безкрайно ми е нужен.
Защото там единствено летя
и тишина душата ми изпълва.
Забравям за живота и смъртта,
преляла от любов като безсмъртие.
И всяка суета оставям вън,
на прага на небесната ми нива
що връща ме в зеления ми път,
по който се изтрива всяка грижа.
За този свят получих тежък кръст,
ала платих цената му с обичане
и щом го взех, превърна се във пръст.
а в нея се разля поле пшеничено.
Цвета Иванова
© Цвета Иванова Всички права запазени