Плевенска епопея
Плевенската епопея,
кой не е чувал за нея,
говорим за слава,
без историческа забрава,
дедите ни са се борили
през вековете,
преодолявали са страховете,
генерали - щурм, бой,
българският герой - той знае кой е той,
исторически калейдоскоп, заря, знамена,
България е горда страна,
миналото ни не е забравено,
то просто от нас е изоставено.
Българи, ценете го, тъй като стойността му е непреходна!
© Пламена Сомова Всички права запазени