Във тихата есен на дните ми
валят ме мъглите и зими.
На вечер лютиви - нощите ми,
оставят ми думи раними.
Косите се сплитат във кичури
и мязат на бяло кокиче.
Чертаят в небето ми фигури
на скитащо младо момиче.
А пътя ми вие по билото
към тия миражни върхари.
И гоня пред мене светилото
по тези житейски чукари.
© Никола Апостолов Всички права запазени