... не гледайте
с пренебрежение
надолу...
Нали дървото
(устремено в небесата)
е здраво вплело корени...
в Земята?
Нали и птицата,
що свила е гнездо
под стряхата ви
(без да забележите),
накрая
пак ще кацне
... долу
(макар и за последно)...?
А Слънцето?
Нима
е глуповато,
задето отразява
светлия си лик...
в Морето...?
... не гледайте
пренебрежително надолу...
не сте
(и никой не е)
достатъчно...
... високо.
28.12.2011
© ВикМарк Всички права запазени