По стъпките на огненото лято
дете на вятъра рисува с длан вълните
и само непокорни гларуси на ято
с крясъци достигат висините.
В теменуженото синьо на небето
се скриват погледи на влюбени девойки
и замечтани тръгват откъдето
въздишките чертаят път в морето.
По стъпките на огненото лято
вървя, събирам в шепи зноя
частици обич в раковини скрити
с дъх на море открадвам от прибоя.
След стъпките на огненото лято
следи остават, песъчинкови табели
обвито с плащ от старо злато
рисува лятото светулки избледнели.
© Мая Ангелова Всички права запазени