Ти знаеш за магическите ритуали,
за ордена на рицарите тамплиери,
в които беше оцеляла
честта на рицарските маниери.
Закриляни от непорочното зачатие,
смъртта посрещахме със безразличие,
не вярвахме на голите проклятия,
прикрити с брони, от приличие,
възсядахме безмилостно вълната,
водата нас не ни заливаше,
и носеше се, скривана, мълвата:
"Без тамплиерите светът загиваше!".
Епохата оказа се безмилостна,
борба на кръста с полумесеца,
идеите, и те са гнилостни,
смъртта очаквахме потресени...
Сега ги няма тамплиерите,
магическите древни ритуали,
масоните смениха кавалерите,
властта отиваше към зрялост.
© Димитър Станчев Всички права запазени