Животът е битка жестока
с много въпросителни-коне
и неизвестни-змейове...
И падаш, и ставаш,
и плачеш, и страдаш...
И казваш си:
"За кой ли път и докога
аз пак съм предаден от скъпи приятели?
Ах, Господи, пак съм аз сама... докога?"
Задавам тоз въпрос и отговор няма...
И пак падаш и ставаш,
и пак продължаваш.
Силен е не този, който не пада -
а този, който, падайки, става!
© Есфир Асфар Всички права запазени