31.10.2009 г., 23:53 ч.

Победителите се завръщат 

  Поезия
539 0 0

 

 

Победителите връщат се, за да разказват

        - Победителите се завръщат! –

Децата наобиколили селото.
Историите жадно те поглъщат
без страх в очите,
без любов,
        изглаждаща мечтите им -
        ръбати камъни, след дъжд
        отронени от склона,
и младата им дързост
в моментите на слава
увереност в ръката им
придава.

        - По стъпките вървете!
По стъпките и те вървели са. Учете! –

съветват майки синовете си. А
стъпките улегнали са -
        във снега дълбок остават,
        и чудно е, защо ли вече
        от тука никой не минава?

        - Победителите се завръщат! –

Старци окопали в селото са своите
истории – страхуват се от новите,
живеейки със спомени
те шепнат „мъдрост” и посочват
себе си.

        А
        днес видях небето за пореден път.
        А бледата картина от стената
        ми нашепваше
                нашепваше,
                нашепваше...

 

 

© Огрян Орешников Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??