5.04.2018 г., 1:39 ч.

Подай ми ръка... 

  Поезия » Друга
562 1 0

 

В Свята и Велика сряда
Юда предал е Христос.
Само за тридесет сребърника даже.
Днес отново е сряда.
Някой отново предава
приятел даже нито за грош.
До вчера приятели много.
Днес нито един.
Какво случва се о, Боже?
С какво, кого нараних?
Подскажи ми някак си Боже!
Подай ми ръка!
Може би аз не разбирам!
Че зла съм и неблагодарна.
Навярно е така.
Щом всеки бяга.
Мълчи, не иска ръка да протяга.
Моля се на Теб, Боже!
Прости за грешките мой!
Моля Те, подай ми ръка !
Не ме оставяй сама!
Свеждам глава пред Теб,
падам дори на колене!
Днес във Велика сряда,
молитва отправям към Теб!
Моля Те, опрости греховете ми
и очисти ме от всяка неправда.
Дай ми нова надежда!
Дай ми ново начало.
Моля Те, прости ми и ми помогни!
Вярвам в Теб, Боже! Амин!

© С. П. Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??