ПОДАЙ НА СЕБЕ СИ РЪКА
Таиш тишината дълбоко,
където и птици мълчат…
Вълните безшумно с прибоя
прегръщат живот в кръговрат.
Безбожен светът е отвънка.
Дървета обрекли се в мрак,
сънуват съня си потънали
са в сянка на своя си знак.
Под тях и цветята цъфтят си,
излъчват присъщ аромат,
и пъстра дъга на Земята,
обличат безсмислие в цвят.
И пълни се бездната в синьо,
съзнание – бистра река,
потокът на собствена сила –
на Себе си даваш ръка.
© Санвали Всички права запазени