Поисках малко свобода за себе си,
а вместо туй - оказах се в окови…
Нима за толкова години това заслужих?
Поисках малко време,
със себе си насаме за да остана.
Живота си така да преосмисля -
не успях! - Сто упреци получих в замяна.
Поисках да те имам някога.
Преди години -
и те имам.
Сега стоим на ръба на пропаст,
която зейнала е помежду ни.
И уж все още се крепим,
но току-виж, подхлъзнали сме се и двамата…
Ще замълча.
И няма да ти кажа нищо.
Защото всеки опит да говоря,
приемаш като оправдание.
А повече не ми се спори, уморих се.
Защото уж сме заедно,
а всъщност - светлинни години разстояние
дели ни.
NG/nnn
© Нели Всички права запазени