11.08.2009 г., 13:25 ч.

Покана за приятел 

  Поезия » Друга
938 0 8

Приятелю, добре дошъл във храма на душата ми!
Не влизай още вътре... Послушай! Помълчи!
Ще чуеш вятъра как свири по стъклата ми
и писъка от много рани, болки и тъги...
Вратата бе заключена със много катинари,
разбиван неведнъж, обран и потрошен,
във храма на душата ми е имало вандали,
но от приятел верен е отново изграден...
И сложи по лавиците ми хиляди надежди,
стените боядиса със множество мечти,
наместо огледало, във обич се оглеждаш...
и любовта остави между четирите стени.
Приятелю, добре дошъл във храма на душата ми!
Вратата е отключена... Ти влез и остани!
Ще чуеш вятъра как свири по стъклата ми...
Но вътре е уютно... И вече не боли.

© Паула Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??