Ех, птичка, ако бях,
Къде ли бих летяла?
По вятъра със смях,
Безкрайно бих играла.
До облаците бели
та чак и до звездите
Мушиците дебели
Ще гоня по петите.
Над цъфнали поляни
Цветята ще броя.
Лицата им засмяни -
С целувка ще даря.
Ще пия от реката,
Ще пея със дъжда
Ех, само аз да можех,
Да можех да летя!