Правдата е слънце, злато,
в доброто в нас тя се корени,
инак затъваме в дълбоко блато,
инак нищо не ще се промени!
Затова напред смело -
от блатото да се спасим!
Не с думи, а с дело
света да подобрим!
Не сме животни, а сме хора,
искаме слънчевата светлина,
която да сияе в простора,
ние просто искаме човещина!
© Георги Всички права запазени