15.08.2024 г., 19:34 ч.

Порастване 

  Поезия » Философска
80 1 3

Поредното разпятие скованото
за мене уж – съдбата ми било е,
надраснах рязко, с много сол на раните.
И ви по цели нощи неспокоен,
наум  духът ми – да не ви събуди,
в поредната ми приказка за луди.

 

Броях ги тихо делниците, жалките
и всеки стих в душата ми издращи,
делях си нощем с мъката слушалките,
в побъркващото парти – за неспящи.
А паметта до съмнало гори ги,
изпълнени с ненужна мъдрост книги.

 

Сега възкръсвам в любовта, в прекрасното,
поетът в мене милост е измолил.
Където и каквото да е драснато,
то не важи за влюбени и голи.
В съня ви нощен само там ме има,
пораснала до нечия любима...

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??