Нека мъже,
да подвием крак,
с този жест
да направим знак
на всички жени
в осмомартенския ден –
за празник на жената
в годината определен!
С поглед мил,
с нежна милувка,
с прегръдка сърдечна,
сърдечна целувка
да дадем букет
цветя на мама,
на любимата до нас,
на всяка дама
и да им кажем,
без да засичаме,
че им се прекланяме,
че ги обичаме!
П.П. Честит празник, мили момичета,
на двайсет и на трийсет по две!
© Никола Яндов Всички права запазени