„после ще се отдам на изкуството”
из некролога на Пламен Янкуловски – плевенски художник,
директор на ХГ „Илия Бешков”
Обичайте днес, пейте, смейте се, спете
на рамо любимо, плачете, мечтайте.
Дори на врага си вината простете
и нови неща непременно познайте.
Прекрасните рози, да, днес миришете.
На слънцето даже вържете си люлка.
На някой във нужда сега помогнете.
Щастливи в житата гонете светулки.
Със вятъра бягайте, грейте с росата.
Надвикайте ехото, птиците чуйте.
Сега се порадвайте на чудесата.
На босия бързо обувки обуйте.
Недейте отлага за „утре и после”,
че утрето всъщност е много далечно.
Правете го днес и решете въпроса,
недейте забравя – въобще не сме вечни.
Че „послето” всъщност е чак след смъртта ни.
Какво е след нея – въобще не се знае...
Кога ще ни стигне, къде ще ни хване...
ТУК и СЕГА СМЕ . И просто ....това е.
© Нина Чилиянска Всички права запазени