С парите си той всичко купи,
дори билет за Оня свят,
Безсмъртната си класа бе откупил
с надежда – връщане назад.
Но се оказа на последна гара
и слезе с третокласните персони –
един поет и музикант с китара
весело за нещо си говореха.
Огледа се безпомощно за ВИП-салони,
за верния си бодигард със автомата,
но само трима бяха днеска на перона,
на изхода Смъртта ги чакаше с печата.
Почувства се най-подло изигран,
без истински приятел, с милион познати,
разбра, че с векове ще броди сам
с душа, обичала единствено парàта.
Потъна в страх и ужас ням,
с метални зеници се свлече на земята,
а спътниците му във смях голям
не го видяха и пресякоха чертата.
© Ивон Всички права запазени
ПОЗДРАВ !