12.03.2006 г., 0:53 ч.

Право 

  Поезия
651 0 1
Всеки има право на мечти,    
всеки има право да блуждае,
всеки може да греши
но не всеки и да си признае..


Просто ли звучи
от чужди устни изковано?
Сърцето може би тежи
от думите си неразбрано.

Думи неизречени дори,
когато чувстваме, че трябва,
думи нежни мили и добри,
думи за любов и правда..

Късен листопад килим от пъстрота
и цветност,
палитра е човешката душа
спомените - нейната кокетност.


Има спомени добри, има
спомени и лоши ,
пази ги човешката душа,
това са нейните пороци...

Нужда от споделяне, нужда
от чудатост- нуждата, таз магическа
човешка святост,

кара тя да вършим ний неща,
неща немислени преди за точни,
залитнеш в момента, тъй едва
и паднеш гол на каменните плочи...


Това, животът е за мен река,
преливаща отвсякъде от странност,
а ние сме нейните чада,
търсещи безбрежната й всеодайност.

Затова се питаме и гледаме небето,
искaме да знаем имали и там река,
река като тази, нам в душата,
река на слети две сърца.

© Калоян Калоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Кало, живота не е само спомени и странни случки ...
    "неща немислени преди за точни,
    залитнеш в момента, тъй едва" ... не го разбирам, не ми звучи и свързано ... иначе, на моменти във всички публикувани тук твои писания, имаш много точни попадения ...
    И аз не съм много добра в поставянето на запетайки, но ти този препинателен знак въобще не го уважаваш
Предложения
: ??:??