Правоъгълно
Прав ъгъл под липата сключват моите прозорци -
цвят сух по стъклата сипят птички тънкобоси.
Липата моя дом прегръща, а моите прозорци
аромата свеж поглъщат на обилни порции.
Липата златни клони свежда край моите прозорци -
тук с въздишки и копнежи се подслонват люботворци.
Пешеходците по тротоара свъсено минават помежду им,
съседките, децата и млекарят съскат с мръсни думи.
Тази гледка правоъгълна с адрес "под моите прозорци"
е с дъх на липов фреш изпълнена и с недочакани емоции.
..................................................................................................................
А сега на гоблена с иглата ще промуша самотата...
© Татяна Всички права запазени