Не съм от светлите поети,
за тях света е проста призма,
стиховете им се нижат на куплети,
всяка тяхна дума е афористична.
От тия съм циничните, дето
цигарата не пускат от ръката
и кървавото вино, от което,
не ти омекват колената.
От тия-празни романтици,
слънчасали от болка носталгична.
Доконали разлистени корици
на погубените любови магични.
От тия, самотните, които
и Библия, и отрова имат
до леглото. От тия, дето
и обичат си живота,
и готови са да скочат в
гроба.
© Георги Георгиев Всички права запазени
Ще се преработи, със сигурност!