Коя маска ще сложиш днес?
От кого ще се криеш в ъгъла свит?
Ще скимтиш ли като пес –
жалък и от целия свят прикрит?
Докога ще те е страх от сянката?
Докога ще лъжеш себе си с чужди думи?
Ще съскаш като пепелянката
сякаш истината за миг ще те погуби.
Ужасът не крие се в мрака,
а в хаоса на същността ти.
Животът теб никак не чака,
а пронизва повърхността ти.
Маската никога не ще те спаси,
само ще покрие белезите за ден.
Борбата срещу истината спри
и на ужаса не ще си в плен.