Стискай зъби, мила моя,
стискай зъби до зори,
пък тогава виж как в боя
под копитата искри.
Кончето в торбата зоби,
пърха, свива си уши.
Може би ще найдем гроба
под върха на „Три уши”.
Стискай зъби в долината,
че нахлулите врази
наш'та конница хвърката
в бой епичен ще срази!
© Иван Христов Всички права запазени